Ugrás a fő tartalomra

Kertlátogatások


Kertlátogatások 2018

A kert 2015-ben került fel először az Édenpont (régi nevén:Kertnézőben) szervezésében a hazai látogatható magánkertek névsorába. Látogatható először 2016 nyarán volt. Azóta évente egyre több alkalommal nyitja meg kapuit lelkes, természetkedvelő kertbarátok előtt, felfedvén titkait, megmutatván ezer arcát és bepillantást engedvén a téglafal mögötti csodás világba, ember és természet békés, harmónikus együttélésébe. Ha Te is szeretnél két órát eltölteni egy mesés környezetben, kellemes, tartalmas és hasznos beszélgetések közepette vagy csak egyszerűen feltöltődni, ötleteket meríteni, inspirálódni, szeretettel várlak a TITKOS KERTben! 
Regisztrációhoz, jelentkezéshez, jegy- és bérletvásárláshoz valamint bővebb információért látogass el a https://www.edenpont.com/hu/garden-visits oldalra!


 május 13.(vasárnap)10-12 h-ig    június 3.(vasárnap) 10-12 h-ig


június 10.(vasárnap) 10-12 h-ig


július 7.(szombat) 10-12 h-ig


augusztus 12. (vasárnap) 10.12 h-ig


szeptember 16. (vasárnap) 10-12 h-igoktóber 20. (szombat) 10-12 h-ig


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lemetszett faágak, gallyak, vesszők...új élete

A legtöbben tudom már tűkön ültek, a hőmérő higanyszálát bűvölve, hogy az igazi tavasz beköszöntével kiszabadulhassanak a kertbe és azonnal elkezdhessenek ültetni, ásni, gyomlálni, permetezni...., vagyis nekilátni az ilyenkor hirtelen és egyszerre a nyakunkba szakadó kerti munkák tömtelegének . A metszést most szándékosan külön említem, merthogy itt és most azt szeretném Nektek inkább megmutatni, mielőtt mindent összaprítanátok tűzelőnek, mulcsnak,  vagy a komposztba, hogy milyen sokféleképpen lehet felhasználni a lemetszett ágakat, gallyakat, vesszőket. Az egyenesebb ágak, mint például a mogyoró is, tökéletesen alkalmasak fonásra és ha még frissen fel tudja őket használni az ember, akkor azok beáztatására sincs igazán szükség ahhoz, hogy kellő rugalmasságuknál fogva fonásra alkalmasak legyenek. Én növényfuttató paravánt készítettem belőle a Clematiszomnak, de ha valakinek sok alapanyaga és még több türelme van, akkor ezt lehet folytatni kerítéssel, ágyásszegéllyel, magasított ágyássa…

Elbűvölve...

Nincs is erre jobb szó, amit nagy kedvenceim a Gyűszű- és Harangvirágok “társaságában” érzek. Nem kell nagyon erőlködniük, hogy megejtő bájukkal teljesen leeeeee vegyenek a lábamról! :-)
Júniusi előzetes

Nagyon úgy tűnik, hogy márciusban is még február lesz, merthogy az igazán fagyos napok még csak most jönnek. Ezzel az elhúzódó téllel én sem számoltam olyan szempontból, hogy elfogyott a tűzifa, a mélyhűtőből "eltűntek" kertünk fagyasztott zöldségei, gyümölcsei. A spájzban van még lekvár, kevés dió és pár üveg körte befőtt és egy, már jól összeszáradt birsalmasajt, ami csak azért úszta meg eddig, mert észrevétlenül becsúszott az egyik polc szegletébe. Szóval itt a télen sikerült szinte mindent elhasználnom, elfőznöm, elsütnöm...úgyhogy majd "jó mókus módjára" tavasztól ( ha lesz) újra elkezdődhet a gyűjtögetés, bespájzolgatás, eltevés, befőzés...stb.Ti hogy álltok a téli tartalékokkal? :-)
Mindezektől függetlenül egyébként, meg kell mondjam én nagyon élvezem ezeket a napokat (is). Vincével kihasználván az időjárást, begyűjtöttünk még egy jó csomó szánkózós, hólapátolós, hóban hempergős, hódobálós...élményt.  Hóóó de jó ! Merthogy ez legalább annyira fontos!  Azonkívül…