A FŰSZERNÖVÉNYEK nagy része még dacol a novemberrel, úgyhogy szedtünk is belőlük egy újabb adagot ma délelőtt, még mielőtt ők is végleg megadnák magukat a hűvösebb időnek. Sokat főzök és sokféle fűszert használok , így amikor a friss szezonjuk véget ér, szárított formában "teljesítenek tovább" a konyhában. Szerintem itt is ahány ház, annyi szokás. Mármint ami a szárítási eljárásokat illeti. Nekem egy ismerősöm javaslatára a kilyuggatott papírzacskó jött be. Mosás és egy kis leszárítás után ebbe teszem be őket és így akasztom fel benntre, jobb híján a függönykarnisra. Igaz, nem a legdekoratívabb megoldások egyike, viszont funkció tekintetében zseniális. Szellőzik, nem porosodik, nem penészesedik be vagy megy tönkre párásabb, nyirkosabb időben. Így főleg nyáron, a szabad levegőn való szárítási próbálkozásaim alkalmával jártam, nem is egyszer.
Na de szó mi szó, a papírzacskó bevált és az érzés pedig, hogy a saját kerti fűszereinket használhatom, kimondhatatlanul jó.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése