Az időjárás ezen a hétvégén sem kedvez még mindig kifejezetten a kertészkedésnek. Sőt a tegnapi mindent szétáztató eső, ma meg a kellemetlen szél miatt a nyúl is inkább a lakásba tojta a tojásokat.:-))Viszont egy kis viricselésre, azaz nyírfavíz gyűjtésre kimerészkedtünk. Merthogy ennek elvégzésére úgy három hét áll rendelkezésre így tavasszal, míg ki nem levelesednek a fák. Én jómagam már úgy nyolc litert megiszogattam eddig, de épp most fogyott el, így ideje volt az újabb csapolásnak. Azt biztos tudjátok, hogy az egyébként több néven is ismert nyírfanedv, úgymint “nyírlé”, “nyírvíz”, “ virics”, “csiger”, “boza”, “nyirics”...telis -tele van olyan ásványi anyagokkal, vitaminokkal, aminosavakkal....stb, ami igen jótékony hatással van a vizeletkiválasztó és emésztőrendszerre. Vértisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, lugosító, immunerősítő, tisztítja a nyirokrendszert és lehetne még sorolni mennyi mindenre jó ez a nagyon magas biológiai hasznosulású, energetizáló ,természetes tavaszi életnedv. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek! A videón láthatjátok a fához rögzített műanyag üvegünkbe egy szívószálon keresztül hogy nyerődik a nedű. Attól nem kell félnie senkinek, hogy kárt tesz a fában azzal, hogy pici lyukat fúr bele oda, ahol a törzshöz tapasztott fülével hallja keringeni a “ nyírlevet”, mert a fa nagyon gyorsan benöveszti azt a későbbi növekedése során.:-)
Igyatok a sonka meg a tojás mellé egy-egy pohárral! ;-Egészségetekre!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése